Perquè ens difamen i ens injurien?

LA NO INDEPENDÈNCIA és ¡DEPENDÈNCIA!

Hi ha moltes definicions del que és difamar, injuriar, i ¡cap du bones intencions! Veiem un preocupant i creixent procés de difamació i injúria, per part dels mitjans de comunicació espanyols, a tot el que suggereixi identitat catalana. “Creixent” perquè com més augmenta la “consciència i reacció” dels qui són i se senten catalans que veuen l’atac a la seva història, cultura i llengua… major és el cabal de difamacions i injúries per part dels més variats mitjans i partits polítics, espanyols.

Hi ha més. Són molts els fills i néts d’espanyols que van venir a Catalunya a buscar un millor nivell de vida i que avui se senten integrats i han fet seva aquesta identitat catalana a la qual afegeixen, amb raó, la “consciència d’explotació econòmica que pateixen”. Molts són testimonis de la gran diferència de recursos en infraestructures, educació, sanitat, etc. que gaudeixen en diferents regions espanyoles quan visiten els llocs d’origen dels seus pares. I, també, escolten sovint el que es difama i injúria als catalans.

La difamació i la injúria han estat sempre un recurs dels qui no tenen arguments vàlids, racionals, honestos, coherents; dels qui no tenen cap escrúpol en atacar per destruir la imatge, el bon fer, el bon nom dels qui actuen de manera correcta. Pels difamadors,” tot val”, per fals que sigui si serveix per destruir els enemics. Hi ha moltíssims exemples. Com el que es va produir davant les últimes eleccions pel Parlament de Catalunya. La societat catalana, transversal, va parlar de manera contundent en la manifestació de l’11 de setembre. Dies abans de les mateixes, amb la data ben estudiada, un mitjà espanyol d’àmplia difusió, que no es caracteritza pel seu rigor, va llançar titulars contra el President de la Generalitat. Teòricament, basats en informes policials. Els analistes coincideixen en l’impacte negatiu dels seus resultats. Era cert el publicat? El mal ja estava fet. Voltaire deia: “calumnia que alguna cosa queda”. El govern espanyol, el seu ministre de l’interior no ha donat explicacions. El tema està en mans de la justícia. Es va detectar la “predisposició” de bona part de la societat espanyola a creure el que es va publicar contribuint a reforçar la seva pròpia idea i es va veure com, mentre no es demostri el contrari, va haver-hi una estranya complicitat entre mitjans de comunicació, autoritats i societat espanyola. I, el més greu, una predisposició de part de la societat  catalana, ”amb sensibilitat espanyola”, a creure’s-ho.

Afortunadament, una anàlisi objectiva del que es publica a Catalunya no contempla difamacions ni injúries contra Espanya. Només arguments raonats de quant ha fet i fa Espanya en contra de la identitat catalana i l’explotació econòmica dels seus habitants. Per què ens difamen i injurien?

Davant l’evident actitud de difamació per part d’Espanya per perjudicar i anul·lar tot el que sigui identitat catalana i la justa reivindicació dels seus habitants? Aquests…

Per Dignitat, Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ

 

 

Un pensament a “Perquè ens difamen i ens injurien?

  1. Daniel Prats

    Perquè ens difamen i ens injurien? Jo crec que la resposta a més d’obvia ja la dona el mateix text del’article. I l’article evidència també algunes coses més: Que la societat espanyola porta al seu ADN la difamació, la injúria, la amenaça, la deslleialtat, l’egoisme, l’absolutisme, la manca de dignitat, etc. etc. i per tant es comporta com no sap fer-ho de cap més manera perquè així ha actuat sempre i així li ho han ensenyat. I una altra evidència és la que fa referència al comportament del poble català on aquestes pràctiques no es donen ni s’han donat, més aviat al contrari. Els catalans hem respost amb timidesa els atacs més ferotges i barroers que des de fa segles hem rebut i això té també una explicació que no és altra que encara portem a l’ànima la por a la violència i la repressió espanyoles que ja ha trobat un lloc íntim al nostre ADN.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *