PREGUNTES OPORTUNES – 286

La No Independència És Dependència!

Diàleg amb l’estat espanyol? Quines “línies vermelles” fixem nosaltres?

Publicat: “Sáenz de Santamaría i Puigdemont obren diàleg per abordar la carpeta catalana” Definició: “Intercanvi d’idees, posicions, plantejaments… a fi d’aconseguir un acord”.

Neguen “tot” el que proposa el govern català. Remeten al Constitucional el que aprova el Parlament o el govern català. De sobte, parlen de “diàleg”. Això, sense retirar ni una sola  imputació contra polítics que el seu “delicte” és ser demòcrates. O impugnacions per lleis que intenten beneficiar a la societat però que el govern espanyol impedeix. Dialoguem…? El govern espanyol fixa límits: No a un referèndum acordat, No a qualsevol iniciativa que vagi contra la unitat d’Espanya, No a… Quines són les nostres “línies vermelles”? Sobre què dialogar amb l’estat espanyol que les respecti? Algunes preguntes “oportunes”. Diàleg…

Sobre el BENESTAR que es mereixen els votants catalans? Sobre el crònic dèficit econòmic que ha afectat i afecta negativament les famílies catalanes, les seves empreses, treballadors, grans i petits empresaris, les infraestructures? Gaudeixen els contribuents catalans i les seves famílies de la qualitat de vida que mereixen pel que generen i aporten? Rebran els recursos que tenen guanyats o seguiran depenent del  que “concedeixi” l’estat espanyol: PP, PSOE, C’s, CSQP, etc.? On posen els catalans, tots! les seves línies vermelles, el “mínim de benestar” que mereixen… quan poden viure molt millor? Ho voldrà respectar Espanya?

Sobre DEMOCRÀCIA? Dialoguem sobre “què és democràcia autèntica” i ho apliquem a Espanya? Exigeixen respecte a la constitució espanyola. Respecten els governs espanyols  la que es va votar en el seu dia? Respecten a la societat catalana? Imposen respecte a la llei… “espanyola”! Respecta aquesta el que és just i democràtic en i per a Catalunya? On posen els catalans les “seves línies vermelles” per poder viure, de debò! en una “autèntica democràcia”? La voldrà respectar Espanya?

Sobre JUSTÍCIA SOCIAL? L’estat espanyol ha originat una preocupant i angoixant situació de retallades i pobresa a milers de famílies catalanes. Catalunya pren iniciatives però el govern i el “seu” constitucional les bloquegen. No compleix sentències favorables  a Catalunya en aquest camp. Sense recursos, és possible aplicar una justícia social avançada? On posen els catalans les seves línies “vermelles” en recursos per a una “justícia social avançada”? Ho respectarà l’estat espanyol?

Sobre DIGNITAT? Catalunya: primera aportadora en riquesa, primera exportadora, primera concentració industrial… però “nul·la” influència en les polítiques de l’estat espanyol. Pura “colonització”! segons diccionari. És Nacionalitat? No! autonomia pràcticament intervinguda  convertida en sub regió espanyola! El PP consulta als seus “barons” quin finançament concedir a Catalunya. El PSOE “andalús” decideix els límits de recursos per a Catalunya. El que voti el Parlament català, fins i tot en referèndum, és invalidat, ignorat. On posen els catalans les seves “línies vermelles”, el seu “mínim” en DIGNITAT en el seu tracte amb l’estat espanyol? El respecta aquest?

Dialoguem, si… però decidint a partir de les nostres pròpies línies vermelles… o renunciem al benestar, a la democràcia autèntica, a la justícia social, a la llibertat, a la DIGNITAT que mereixem…? Què és el coherent, digne…?

Des de la DIGNITAT… és coherent votar dependència creixent i negativa?

PER LA DIGNITAT- GRUP D’OPINIÓ

http://perladignitat.blog.cat/   /  dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *