PREGUNTES OPORTUNES – 287

La No Independència És… Dependència!

Concediran a Catalunya el mateix tracte que a Euskadi?

Publicat: (El Confidencial). “El pacte del PNB amb els socialistes bascos és un rotund “no, gràcies” als reptes sediciosos que alimenten el radicalisme i maten la centralitat. Només cal veure el que està passant a Catalunya, on les seves decebedores senyals polítiques, econòmiques i socials retraten una comunitat decadent. Al contrari dels alts índexs de benestar que situen a Euskadi al capdavant d’Espanya, i fins i tot d’Europa, en prestació de serveis públics. Amén del seu privilegiat sistema foral de finançament, que ja el converteix pràcticament en un país independent pel que fa en el plànol econòmic i fiscal” .

Urkullu declara: “No he caigut ni cauré en plantejaments irrealitzables”,(El Confidencial) mentre desplega la nova doctrina de “nacionalisme moderat”. I el Confidencial afegeix : “Música celestial en les oïdes dels tres partits d’inequívoc compromís amb el dogma civil de la sobirania nacional única i indivisible (PP, PSOE i C’s), perquè la filosofia del pacte de coalició PNB-PSE ofereix un model d’integració afable en l’ordre vigent.

Des de la dignitat, què pensa i sent un votant català en llegir això? Catalunya una comunitat “decadent”? Per què és un dels principals focus d’atracció de capitals d’Europa? Per què prestigiosos economistes internacionals l’assenyalen com una de les millors zones europees per invertir i el seu creixement és superior a l’espanyol i la mitjana europea “malgrat” l’asfíxia del govern espanyol? Per què la prestigiosa revista Nature la destaca com a exemple d’innovació i supera a països com Suïssa, Israel, etc.?

Parla d’Euskadi al capdavant d’Espanya en prestació de serveis.  Compta Catalunya amb idèntics recursos per aquest fi que Euskadi? Defensen PP, PSOE, C’s, i, fins i tot Podem&Cia. a Catalunya als catalans com ho fan a Euskadi o a Espanya? Aquests partits defensen que “tots” els espanyols han de ser iguals. Són tractats per igual els habitants d’Euskadi que els de Catalunya? Ho són els de la majoria de regions espanyoles en funció del que aporten? Quin cas ha fet el govern espanyol, el seu parlament, a les justes peticions del govern català? Cap!

A qui representen i defensen “de debò” i segons els fets objectius, el PPC, PSC, C’s, CSQP? Ara que es parla de “diàleg”, estan disposats aquests partits al fet que Catalunya tingui els “mateixos privilegis” que Euskadi? Oferiran a Catalunya un “model” d’integració afable com el de Euskadi?

Si els votants catalans volen donar a les seves famílies la qualitat de vida que mereixen, materialitzar una avançada justícia social, viure en autèntica democràcia, de debò creuen que seran tractats com els bascos? Llavors, què és el coherent, el digne…?

Des de la DIGNITAT… és coherent votar dependència creixent i negativa?

PER LA DIGNITAT- GRUP D’OPINIÓ

http://perladignitat.blog.cat/   /  dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *