PREGUNTES OPORTUNES – 290

La No Independència És… Dependència!

Insult a la intel·ligència i atac a la dignitat dels catalans?

Publicat: “L’estratègia de Sáenz de Santamaria per dur Puigdemont a la faldilla de Rajoy: una promesa de millora del model de finançament autonòmic, un pla d’inversions a Rodalies de Renfe, i un esbós dels inversions futures en el corredor mediterrani”. Ministre de Justícia: “Catalunya és una prioritat per al Govern central. Els membres de l’Executiu dedicarem “més temps i millor atenció” a la presència en aquesta Comunitat Autònoma”.

Finançament autonòmic! Proposaran una millora. La recolzaran PSC i C’s. Quantes en portem? Serà equivalent al sistema basc? La que mereixen les empreses i famílies catalanes pel que generen? Quantes s’han complert? Compensarà l’enorme dèficit acumulat des de la transició? Pagaran interessos per aquest deute… real no reconegut? Catalunya sí que els paga a l’estat per uns diners que son seus però que es veu obligat a demanar al govern espanyol! Quant ha perjudicat aquest enorme dèficit a la qualitat de vida de “tots” els contribuents catalans durant tants anys? Qualsevol millora per a Catalunya seria en detriment de les autonomies espanyoles. No estan disposades a cedir un sol € per als catalans. No és un insult a la intel·ligència i a la dignitat dels catalans demanar que renunciïn a la qualitat de vida que mereixen a canvi d’una “millora” del seu finançament? En definitiva, per seguir pagant i perjudicats…?

Rodalia i Corredor mediterrani! “El deute de l’estat espanyol amb les infraestructures a Catalunya és crònica”. Aquí estan els reiterats programes i pressupostos incomplits, que són llei! Espanya segueix construint línies d’AVE que mai seran rendibles i estacions sense passatgers. Les Rodalies catalanes segueixen patint un tracte demostradament discriminatori. La prova és evident. Corredor Mediterrani com a “favor” a Catalunya? És un projecte que beneficia a tot el llevant espanyol més que a Catalunya. Aquesta, “independent”, immediatament connectarà el que falta amb la xarxa europea. Podrà fer-ho. “Cessió o atenció” a Catalunya, no és un insult a la intel·ligència dels catalans?

Atenció als catalans! Quina atenció han tingut fins ara i amb quins resultats? Imaginem. Un mal empresari explota a un dels seus empleats per afavorir desproporcionadament a uns altres que aporten molt menys. Aquest col·laborador, que és qui més riquesa i valor aporta, decideix anar-se’n pel maltractament que rep. Davant les seves queixes, ha rebut  promeses que mai no s’han complert. L’empresari presenta denúncies contra ell. Com segueix obstinat a anar-se’n, sense retirar les seves demandes perquè sembla que influeix sobre els jutges, li ofereix una millora del seu salari perquè es quedi… Ha de tornar a creure’l…? S’ha de conformar amb un augment de sou quan té al seu abast convertir-se ell mateix en empresari d’èxit i viure, ell, la seva família, els seus col·laboradors amb el benestar que mereixen pel que generen? Què és el veritablement digne?

Un finançament, rodalies “menys” dolentes, un eix mediterrani que ens afecta però podem executar, més atenció i presència, això és “tot”? No és un clar insult a la intel·ligència i a la dignitat de tots els catalans?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ 

http://perladignitat.blog.cat/   /   dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *