PREGUNTES OPORTUNES – 305

¡La No Independència És… Dependència!

Si Independència és sinònim de llibertat, dignitat, benestar… què assegura la dependència…?

Publicat: “Rajoy: no hi haurà res a canvi de res perquè res pugues haver-hi”. “No hi haurà contrapartida al desarmament anunciat”. “El Govern farà el que fa sempre: respectar la llei”. Publicat: PP: “l’Estatut de Catalunya va ser inspirat per ETA”. PP: ETA segueix activa perquè el seu projecte d’independència està viu a Catalunya”. Publicat: “Puigdemont, ha recordat que en diversos episodis de la història es constata que l’Estat espanyol, després d’una rendició aplica la repressió”.

Què pensar de qui qualifica de “terrorisme” a la més que pacífica democràcia? És tan “indigne” que es valora per si sol i situa els seus autors en l’escala més baixa de valors com la ètica, moral. Qualifica també als qui ho comparteixen! El terrorisme va ser i és terrible, va generar desgràcies, va segar vides. Què pretén la independència a Catalunya? Tot el contrari! Generar prosperitat, llibertat, dignitat, justícia social, per a “tots” els seus habitants. Pot haver-hi un sol demòcrata amb dignitat a Catalunya que recolzi a qui… qualifica de “terrorisme” a aquesta pacífica democràcia i renunciï a aquests béns?

És democràtica a Catalunya “aquesta llei” en què s’empara l’estat espanyol…? Quin únic recurs utilitza l’estat espanyol per contrarestar la iniciativa multitudinària, ciutadana, pacífica, de referèndum? La llei! “La seva llei”! Però “aquesta llei”, la sent pròpia la majoria de la societat catalana? Les enquestes objectives diuen que no quan el 80% vol votar. Parlen de la Constitució. És l’esperit i el text que es va votar en el 78 o… la interpretació i aplicació partidista que han fet els successius governs espanyols? I això succeeix amb el suport de partits “en” Catalunya que “castiguen”, neguen la democràcia, als seus propis militants i votants. Poden demostrar que no és precisament aquesta interpretació de la llei i la constitució la “causa crítica” de l’independentisme a Catalunya? És digne? Què pot justificar a qui, en Catalunya, s’autoqualifiqui de “demòcrata” i recolzi una llei i constitució que prohibeix la democràcia?

Quina és l’alternativa a la independència…? Més subordinació o… pitjor encara?! Rajoy no ofereix “absolutament res” pel desarmament d’ETA. Projecció per a Catalunya? Que l’estat espanyol no oferirà absolutament res a la societat catalana perquè renunciï al referèndum, a la independència! Parlen de diàleg però… amb una clara línia vermella del referèndum i un reiterat incompliment dels seus compromisos, que són deutes pendents! Llavors…? Què es pot “esperar”? Més i pitjor asfíxia econòmica, subordinació a altres autonomies, pitjor justícia social, més ignorància de la voluntat de la societat catalana, pèrdua de dignitat, identitat…! Això és el que defensen els partits dependentistes a Catalunya, els seus militants i votants? Independència = + benestar + llibertat + dignitat + justícia social… Alternativa depenent d’Espanya?: menys qualitat de vida – llibertat – dignitat -justícia social… Això és el que assegura l’estat espanyol: “la seva llei”, anar a pitjor! Quina és l’alternativa més digna…?

Quina és l’alternativa de l’estat espanyol a la independència? Rendició, repressió! Més colonització, explotació,  asfixia econòmica, pèrdua de llibertat, identitat… Això suggereix l’estat espanyol: càstig als independentistes… que castigarà també a tots els “seus”. Què decidir des de la DIGNITAT?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ    

http://perladignitat.blog.cat/   /   dignitat@hotmail.com

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *