PREGUNTES OPORTUNES -317

La No Independència És… Dependència!

Abstenir-se o votar NO l’1-O i renunciar als beneficis del SI…?

Publicat: “A 100 dies del referèndum, segons una recent enquesta, un 42,3% votaria Sí, un 38,9% votaria que No, un 18,8% no ho sap o no respon. Un 18,5% assegura que no votarà i un 5,8% possiblement tampoc. Pot haver-hi una abstenció del 24.3%.

Situació de partida. Anunci i decisió ferma de data i pregunta. Refermen les amenaces del govern espanyol, de PSOE, C’s i les seves sucursals a Catalunya. Algú pregunta com s’ha pogut arribar fins a aquí. Qualsevol país democràtic seriós mai hagués generat aquesta reacció ciutadana: El 9-N, 2.300.000 van desobeir el govern. I gairebé 2 milions, van optar per la independència. Després d’aquesta macro consulta, alguna autocrítica, rectificació, alguna proposta seriosa, perquè tants votants vulguin seguir a Espanya? No. Què abunda en les publicacions?

PP: Publicat:  “L’estat impedirà per tots els mitjans que se celebri el referèndum. El fiscal general actuarà sense complexos contra  funcionaris i voluntaris del ‘1-O si s’incompleix la llei”. Interpretació: “l’estat espanyol impedeix la democràcia, la qual cosa decideix el democràtic parlament català i negarà la veu a milions de votants catalans”. Quin tipus d’estat actua i llança aquestes declaracions/amenaces? Un de democràtic de debò o        un  pseudodemocrátic  o… dictatorial? No és el mateix estat la “causa crítica” que, avui,    un 80% vulgui votar i que un % important, que s’intenta concretar lliurement amb el referèndum!,  vulgui independitzar-se? Què  justifica  l’abstenció o seguir dependent d’un estat que no té arguments positius i exigeix complir de sentències del Constitucional que ell no respecta, que només ofereix amenaces? Des de la dignitat democràtica, és lògic abstenir-se o votar NO a la democràcia real, al benestar merescut…?

PSOE. Publicat: “Estarem al costat de la llei per parar el referèndum d’independència”. Es diuen demòcrates però s’oposen a un referèndum. Ignoren a milions de votants catalans.  Prometen reforma constitucional i federalisme. Limiten el concepte de “nació” a Catalunya ignorant la seva història, sentiment, realitat social, econòmica, jurídica. Reforma  imposada o prèviament negociada amb Catalunya? L’aprovaran el PP, C’s, Podem i cia., partits regionalistes…? L’aprovarà la societat espanyola que té molt a perdre i poc o gens a guanyar…? L’aprovarà la societat catalana? I si aquesta la rebutja? Segueix el pur despotisme il·lustrat. Clar exemple: Publicat: Alfonso guerra: “Proposa eliminar l’autonomia catalana. Equipara l’independentisme català amb “un règim de terror”. Insulta greument als dirigents. La societat que ha reaccionat no compta per a ell. No insulta també a tots els votants? Què pot justificar que hi hagi militants i votants socialistes a Catalunya que creen possible una reforma i reconeixement que ningú va a recolzar i que no coincidirà en gens amb el que mereixen? Com qualificar l’incompliment dels estatuts aprovats, les inversions promeses, etc. etc.? Quina confiança mereix el PSOE segons els fets? Quina decisió és la més digna? Abstenir-se, votar NO a la independència i seguir dependent… o votar SI a la democràcia, justícia social, llibertat, qualitat de vida… ?

I els militants i votants de Ciutadans i CSQP? Segons les seves posicions, declaracions, fàcil: C’s = PP. CSQP, esperen reformes i acords impossibles. De moment diuen NO!

Davant  l’1-O, què pot justificar abstenir-se o renunciar  al  benestar, democràcia autèntica, llibertat, dignitat, justícia social que representa el SI?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  

http://perladignitat.blog.cat/    /   dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *