PREGUNTES OPORTUNES – 322

La No Independència És… Dependència!

Qui està realment desconnectat de la realitat catalana…?

Publicat: “Rajoy denuncia que el Govern Puigdemont “s’ha desconnectat de la realitat,  la qual cosa provoca que “la societat s’estigui desconnectant de la seva desconnexió”. També ha llançat una picada d’ullet a la societat catalana “assenyada i moderada” i ha garantit que la llei es complirà malgrat el desafiament independentista: “No els fallarem”.  Es publica: “l’any 2015 el govern espanyol va transferir a la Generalitat 1.879 milions d’euros menys del que correspondria per la recaptació real de l’exercici. Amb l’actual model de finançament Catalunya perd onze llocs i passa a la catorzena posició com a receptora”. Publicat: Rajoy. “El que s’està fent entre el Govern d’Espanya i el basc avui és el que s’ha de fer”, “el que pretén la Generalitat és l’enfrontament, i això és estèril, antidemocràtic, no resol res, ni produeix cap efecte positiu pels catalans ni per a ningú de la resta d’Espanya. És el que no s’ha de fer”.

Qui desconnecta amb la realitat? Aquestes declaracions i notícies, que parlen per si soles! provoquen unes preguntes molt oportunes!: És REALISTA…

  • Ignorar els milions de manifestants que anualment es manifesten exigint el dret a decidir, la independència i els seus beneficis…?
  • Exigir al parlament català, escollit democràticament!, incomplir el seu programa?
  • I propi d’un estat democràtic “provocar” que milions de catalans vulguin votar i, la majoria, independitzar-se? És propi d’un estat democràtic no fer cap contraproposta política i aportar només amenaces, impugnacions, condemnes, multes…? O és propi de pseudodemocracies, dictadures, que no tenen més recurs que l’autoritarisme?
  • Voler subordinar els votants catalans a lleis espanyoles, que ells no compleixen!, en lloc d’adaptar-les a la majoria de la societat catalana?
  • Seguir asfixiant econòmicament a famílies, empreses, treballadors i creure que els catalans no s’adonen d’aquest espoli permanent i creixent…?
  • Creure que els catalans van a recolzar un estat i un sistema de finançament que els fa baixar llocs entre els receptors de recursos i, amb això, perjudicar severament la seva sanitat, educació, assistència social, etc.?
  • Posar com “exemple” el país basc quan s’ha negat, sistemàticament, a concedir demandes com un concert similar o pacte fiscal per Catalunya…?
  • Qualificar “d’enfrontament” el que fa el govern de Catalunya, en bé de “tota” la societat catalana!, i no inculpar-se pel molt que l’han atacat, ataquen i perjudiquen a aquesta societat
  • Ignorar els efectes NEGATIUS de la “seva” política amb Catalunya…?

Aquestes són “realitats objectives”. Davant d’elles, Alguna denúncia ferma de Iceta, Rivera/Arrimadas, Domènech/Coscubiela/Rabell, Colau&associats, Fachín, Albiol…? Dels seus militants i votants? De La Vanguardia, El Periódico, etc.? De sindicats majoritaris? De Foment del Treball, Càmera de Comerç…? Quina “realitat” representen i defensen? La que mereix Catalunya o la que la perjudica?

Davant aquesta “realitat” que tant castiga el benestar, la democràcia real, la justícia social, la llibertat de “tota” la societat catalana… per DIGNITAT DEMOCRÀTICA, què és el coherent? La independència o més i pitjor dependència…?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  

http://perladignitat.blog.cat/    /   dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *