PREGUNTES OPORTUNES – 333 (Català)

La no Independència És… Dependència!

És constitucional i legal que Espanya tracti Catalunya com una colònia?

Colonització (Definició): “Imposició per la llei o per les armes de la pròpia llengua, cultura, valors, lleis al territori conquistat i explotació econòmica del mateix”. “Ocupar un territori per explotar-ho i dominar-ho administrativa, militar i econòmicament”.

S’adapten aquestes definicions a la situació real a Catalunya?

Del tot! No cal recórrer a la història. N’hi ha prou amb veure i analitzar fotografies de portades, titulars de premsa, ràdio, Tv. Va haver-hi “acord” Catalunya/Espanya quan Tarradellas va tornar de l’exili i va       pactar amb Suárez. El primer estatut va ser un pacte bilateral Generalitat/govern espanyol. No es va respectar. Va venir el segon. No s’ha respectat. Catalunya ja no té interlocució individualitzada. Està subordinada al que decideixin els presidents autonòmics. Nació…, nacionalitat…? No! Sots-regió espanyola o castellana! Els habitants de Catalunya amb dignitat democràtica van sortir fe forma massiva als carrers després de la retallada “anticonstitucional i antidemocràtica” del segon estatut que ja estava votat. Ha anat creixent l’explotació (300.000 milions de € en 30 anys), invasió de competències, incompliment de pressupostos estatals, atac a la cultura, llengua i valors de Catalunya; han anat anul·lant les decisions del Parlament català.

S’han negat reiteradament al diàleg amb un NO permanent i rotund. I ara? Aquí estan els fets: Imposició per lleis d’un constitucional atípicament “sancionador”; amb un Tribunal de comptes que no existeix pels escandalosos casos de corrupció de tot tipus a Espanya però que és molt diligent amb els líders catalans que han escoltat a la societat; Fiscalia i Jutjats que amenacen, fins i tot, als votants, manifestants, qualsevol que recolzi un acte tan democràtic com votar en un referèndum. El 80% vol votar però l’estat ho impedeix. Aporta arguments? No!: Sentències, detencions, registres, condemnes i… molts policies i guàrdies civils. Alhora, intervé l’economia de la Generalitat: cop a sanitat, educació, investigació, inversions… Amenaça amb anul·lar el parlament de Catalunya. Definició: “ocupar un territori per explotar-ho i dominar-ho administrativa, militar i econòmicament”. És digne…?

Nació lliure i pròspera o regió subordinada, i explotada, per Espanya?

El referèndum tracta de decidir-ho democràticament. El govern diu que és un acte propi de dictadures. Són Anglaterra, Canadà, Suïssa… unes dictadures? Ara ofereixen pactes i diners. Volen prostituir als catalans amb dignitat…, tornar-los a enganyar…?

Què preferiran els votants catalans amb dignitat democràtica?

Viure amb el nivell de vida que mereixen pel que generen? Dissenyar i gaudir de llibertat sense amenaces en una democràcia autèntica? Tenir recursos per aplicar una avançada justícia social? Emetre i aplicar lleis pròpies?  Preservar els seus valors, cultura, llengua, identitat…?  O renunciar a ells i subordinar-se a un estat caduc, híper corrupte, inútil políticament, sense altres recursos que lleis i militars i diluir la pròpia història en una sots regió espanyola…?  Des de la DIGNITAT, què decidirà un veritable demòcrata, un pare de família que vulgui el millor per als seus…? Viure en una nació lliure i amb futur o en una colonització progressiva…? Independència o… dependència creixent i negativa…

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ

http://perladignitat.blog.cat/    /     dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *