PREGUNTES OPORTUNES – 335 (Català)

La No Independència És… Dependència!

Diàleg, mediació, unió… què ens demostra l’experiència…?

Diàleg…?

Publicat: “Manifestacions de líders polítics a tota Espanya per a un diàleg entre els governs català i espanyol”. “El president català està obert al diàleg i ho ha estat fins a l’últim minut”. Govern espanyol: “Si no hi ha referèndum podem parlar de tot” “Si no hi ha DUI podem parlar de tot” “No es pot dialogar amb delinqüents o amb l’arma sobre la taula”. Etc.  Diàleg…? Què han estat els acords des de la transició fins ara? Van dialogar Tarradellas i Suárez. Diàlegs van ser els acords per al primer estatut, suport a PP i PSOE per assegurar la governabilitat. Diàleg va ser el segon estatut. Què s’ha complert…? Són de fiar…? No es coneixen ja les posicions?. Quan van anar Artur Mas i Puigdemont no hi havia ni referèndum ni DUI. Què van dir? NO a TOT! I la llista que duien eren “deutes pendents” No han volgut parlar “ni del que deuen”. Dialogar per a què? Amb qui? Amb uns morosos crònics que no només no compleixen sinó que segueixen explotant, que ignoren compromisos, castigant judicialment i policialment, que demostren un to exclusivament autoritari, colonitzador, del tot antidemocràtic? Qui, amb un mínim de dignitat, pot dialogar amb qui tan clarament demostra que no la té…? Així i tot, què ofereixen que la DIGNITAT DEMOCRÀTICA dels catalans pugui assumir?

Mediació?

Publicat: “Diferents organismes s’ofereixen a fer de mediadors”. Poden definir “mediació”? Per decidir un referèndum consensuat i vinculant? Per dividir els actius i els passius? Per la recerca d’un model de convivència i col·laboració després de la independència…? O per renunciar a la llibertat, la dignitat, el benestar i la justícia social dels catalans… a canvi d’unes concessions que “sempre” significaran “dependència” i que no compliran? I aquestes són possibles? Hi ha algun líder o ciutadà espanyol disposat a “cedir” alguna cosa en favor del que mereixen els catalans…? Existeix una possibilitat real i DIGNA de mediació?

Societat dividida?

Publicat: “S’acusa l’independentisme d’haver dividit la societat catalana”.  No ho estava ja…? Sí! Diverses divisions: Entre demòcrates i no demòcrates. Entre aspirants a la llibertat i els qui volen seguir colonitzats. Què pretenen els independentistes? Gaudir d’un nivell de vida d’acord amb el que s’aporta, una autèntica democràcia, una justícia social avançada! Què pretenen els dependentistes? Impedir aquests beneficis i seguir depenent d’un estat que no ofereix RES a la societat catalana, que no té projecte per a Catalunya. Només: jutges, repressió, policies, multes, condemnes. Seguir “subsistint” a costa del treball i la contribució obligatòria dels catalans. Més i pitjor colonització. S’entén als espanyols manifestant-se a Barcelona perquè defensen “el seu benestar, els seus interessos”. Ens “volen” o… “ens necessiten”?  És lògic que a Catalunya hi hagi un sol votant que s’oposi als beneficis clars de la independència? Aquests: Què guanyen vivint a Catalunya i depenent d’Espanya? Prefereixen viure colonitzats, a viure en llibertat, democràcia real, amb dignitat…?

Què diu Vargas Llosa?

“Des de temps el nacionalisme causa estralls també a Catalunya. Estem aquí per parar-ho”. Pregunta oportuna: Aspirava a la presidència de Perú perquè tornés a ser una colònia espanyola? Ho defensaria ara allí? Voldria que Perú renunciï a la seva independència…? Per què Perú, sí i Catalunya, no?

Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, què és el coherent? Independència possibilista   o… dependència creixent i negativa…?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ

http://perladignitat.blog.cat/    /     dignitat@hotmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *