PREGUNTES OPORTUNES – 337 (CATALÀ)

La No Independència Es… Dependència!

Què és, per a Catalunya, CONSTITUCIONAL, LEGAL, NORMAL…?

Catalunya veu com en quasi 39 anys no s’ha complert la constitució que va votar i que s’ha  anat convertint, mètode de “nova planta”: “Que s’aconsegueixi l’efecte sense que es noti la manera… en una sots regió espanyola. Davant aquesta evident deriva que anul·la la democràcia a Catalunya, que perjudica molt greument al benestar de les seves gents, sorgeix un moviment que vol decidir, i en gran mesura, la independència. Es demana un referèndum pactat. L’estat espanyol s’hi oposa. Se celebra “malgrat” la repressió i agressió policial. Es qualifica “d’il·legal” pels qui ja fa temps que són “il·legals” en diferents camps. Els líders democràticament triats i majoria al Parlament català escolten a la ciutadania i  aproven l’establiment de la  república catalana. L’estat espanyol reacciona amb l’article 155 saltant-se encara més la seva pròpia llei, segons la majoria de juristes objectius, intervenint les finances, la Generalitat; enviant a presó els polítics i capdavanters per “ser demòcrates”. Ho fa en nom de la “constitució i la legalitat” que el mateix govern no respecta. Diu que tot tornarà a la “normalitat”… si el parlament torna a la “normalitat constitucional, a la legalitat”.

Això que ens suggereix?

D’acord amb la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, cal considerar que el “constitucional, legal, normal… és ignorar la constitució que van votar els catalans per aplicar la molt subjectiva i sectària interpretació que fa l’estat espanyol a través d’un tribunal a-constitucional, dirigit?, incomplir sistemàticament les inversions aprovades per a Catalunya?, arribar a un dèficit acumulat de més de 300.000 milions d’euros que tant benestar i desenvolupament ha impedit i impedeix a la societat catalana i impossibilita una justícia social avançada? El “constitucional,  legal, normal” és anul·lar tot el que aprova el parlament català a favor i benefici dels seus representats? Ignorar el que desitja el 80% de la població per expressar-se de forma democràtica i pacífica?

Què és “Constitucional, legal, normal”?

Utilitzar exclusivament la guàrdia civil i policia contra les famílies, persones majors, nens, només per voler votar en un referèndum en lloc d’oferir propostes com va fer Anglaterra amb Escòcia i permetre votar? saltar-se lleis de tot tipus per enviar a presó als polítics que compleixen el seu programa, a líders que promouen només la manifestació pacífica…? Negar a Catalunya la seva història, cultura, llengua, valors, per sotmetre-la com una colònia castellana…? Ignorar a tots els demòcrates catalans i atemptar contra la més elemental dignitat…? “AIXÒ” és el “constitucional, legal, normal” que volen per als habitants de Catalunya, el PPC, PSC, C’s, i, en tant no es decideixi, CSQP? AIXÒ és el que desitgen els seus militants i votants… per a ells i per a “tots” els que viuen, treballen, tributen, a Catalunya i per a les seves famílies?

Què ha de fer un votant amb DIGNITAT? Acceptar com “normal el que és anormal”? Què és el lògic? Optar per una independència possibilista… o per una dependència creixent i negativa?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ      

http://perladignitat.blog.cat/    /    dignitat@hotmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *