PREGUNTES OPORTUNES – 351 (Català)

La No Independència És… Dependència!

Què guanyen els qui creuen que guanyen… depenent d’Espanya?

Publicat: “Balanç del 155: ni diners ni estructures pel “procés” La Moncloa fa un informe favorable de la seva intervenció”. L’estat espanyol ha aplicat un article 155 “anticonstitucional i antidemocràtic” segons nombrosos experts nacionals i internacionals. Ja abans de fer-ho tenia asfixiades i controlades les finances de la Generalitat. Per qui tingui perspectiva cal recordar que l’origen de l’independentisme és conseqüència del reiterat incompliment de compromisos “legals i constitucionals” tant de PSOE com de PP en els estatuts 1° i 2°, incompliment d’inversions, invasió de competències, recentralització, atac a la cultura i identitat. Els qui “van crear” el problema se senten satisfets de la seva intervenció. Han de creure que empresonant líders demòcrates i innocents i desmuntant les estructures del procés “anul·laran” la digna reacció de bona part de la societat catalana i que un 75% de la mateixa volgués votar. Amb això, opinen que eliminen la ferma aspiració democràtica de dos milions i escaig de votants a Catalunya. Tant els partits com els militants i votants dependentistes consideren que “han guanyat”.

Preguntes “oportunes”:

Què ha guanyat l’estat espanyol?

Millor imatge interna i internacional de capacitat de resposta política a problemes “polítics” creats per ell mateix? No! Demostrar al món la separació de poders, estil democràtic equivalent al dels països més avançats? No! Provar que té recursos diferents de l’amenaça, la imputació, la por, l’atac a la llibertat d’expressió? No! Que aquests milions de votants per la llibertat de Catalunya s’il·lusionin per seguir depenent d’un Rei, un estat, uns partits, uns líders espanyols, uns mitjans, una opinió pública espanyola que estan molt majoritàriament en contra? No! Demostrar que respecta escrupolosament l’esperit de la transició i que ha desaparegut totalment el franquisme i els seus nefasts mètodes? No! Què ha guanyat l’estat espanyol que sigui elogiable des d’una perspectiva de DIGNITAT DEMOCRÀTICA?

Què guanyen partits, militants i votants, a Catalunya, que volen seguir dependent de l’estat espanyol?

A la vista de la deriva antidemocràtica i mala gestió en tants camps… Viure en un país en clara deriva autoritària i antidemocràtica segons cada vegada més mitjans i comentaristes internacionals? Viure en un estat en suspensió de pagaments que ha demostrat una pèssima gestió en la seva economia, que fa despeses multimilionàries inútils, i que ja no pot pagar les pensions? Augmentar el nivell de vida com mereixen pel que generen? Poder gestionar els seus propis recursos de cara a les infraestructures que mereix i precisa? Poder aplicar una avançada justícia social quan l’estat anul·la totes les iniciatives que per a aquesta fi aprova el parlament català? Viure com a veritables habitants lliures o… com a súbdits colonitzats…? (Vegeu-ne la definició  de colonització). Què guanyen els líders que s’hi oposen o posen condicions a la independència, els seus militants i votants? Optant per una dependència creixent i negativa…? Més benestar, llibertat, justícia social, veritable democràcia, identitat…?

Des de la DIGNITAT, què és el coherent, lògic? Independència o… negativa i creixent dependència de l’estat espanyol?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ 

http://perladignitat.blog.cat/    /    dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *