PREGUNTES OPORTUNES – 359 (català)

La No Independència És… Dependència!

Per a qui és problema? Per Catalunya o per a Felipe VI…?

Publicat: “Si la Generalitat no vol rebre al Rei serà un problema per a Catalunya perquè suposarà que no representa a tota Catalunya? Segur? Pot assegurar que el rei “sí” representa a “tota” Catalunya? Felipe VI va dir: “Catalunya serà el que vulguin els catalans”. Quan els catalans han volgut expressar què volen, com ha reaccionat el rei? Recolzant la repressió, prohibint! Aquí estan les seves declaracions després de l’1-O! Té paraula i memòria? Els fets demostren que no. Exactament, què li deuen els votants a Catalunya a la monarquia espanyola? Votaria avui monarquia borbònica i castellana la majoria de la societat catalana? Si la resposta és “NO”, qui té el problema seriós? No és un problema evident i un indicador clar que hagi de venir i estar “blindat” per les forces de seguretat? Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, què és el coherent? Optar per una República independent i moderna dins del marc europeu o ser cada cop més súbdits d’un Rei castellà i hostil, que no demostra cap gest per a ser estimat, acceptat, respectat, a Catalunya?

Despotisme il·lustrat o autèntica democràcia a Catalunya?

Publicat: “En el tema de Catalunya, PSOE, C’s i PP estan d’acord. Competeixen per veure qui és més anti-independentista”. Publicat: “Hi ha diferències entre JxC i el PDCAT i entre aquests i ERC, CUP”. Per què, per a què, competeixen? El 80% de votants a Catalunya vol decidir: República independent o autonomia que cada vegada és més “autonosuya”? La societat catalana ha demostrat una de les majors iniciatives democràtiques a través de macro manifestacions pacífiques que han sorprès al món. Els polítics diuen defensar a la societat. Ho fan o… en realitat defensen les seves posicions ideològiques, partidistes, personals? Segueix el “despotisme il·lustrat”? La societat catalana que es va manifestar ho va fer unida i amb un clar objectiu. Ha de renunciar a imposar la seva paraula i influència per sotmetre’s al que decideixin els qui ostenten el poder o lideratge “aquí” i “allí”? Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, què és el coherent? Referèndum per una República independent o submissió a un estat espanyol clarament colonitzador i amb jutges i policies com a únic recurs de persuasió?

Com es qualifica a qui “es ven” per diners…?

Publicat: Govern espanyol: “Invertir a Catalunya possibilitarà un marc d’enteniment” Quantes vegades s’ha escoltat, llegit, que l’estat espanyol invertiria a Catalunya el que contemplaven els pressupostos, figurava en els estatuts i necessitava en infraestructures, sanitat, educació, etc.? Moltes vegades. S’han complert? No! A quant ascendeix el dèficit fiscal acumulat des de la transició? A més de 300.000 milions d’euros! Aquest incompliment i dèficit, perjudica només als independentistes o a tots els que viuen, treballen, tributen a Catalunya? La resposta és clara. Ara, volen enteniment “a canvi d’inversions”? Des de la COHERÈNCIA, què triar: Prostituir-se una vegada més per promeses que mai compleixen, oblidar el 155 i l’1-0… o decidir una independència que defensi tant el BENESTAR merescut com la DIGNITAT, LLIBERTAT, JUSTÍCIA SOCIAL, DEMOCRÀCIA AUTÈNTICA…?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ

http://perladignitat.blog.cat/    /    dignitat@hotmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *