PREGUNTES OPORTUNES – 360 (Català)

La No Independència És… Dependència!

Conflicte “Catalunya / Espanya” Parlem de “unilateralitat”?

Publicat: “S’acusa al Parlament de Catalunya per la DUI. S’exigeix l’abandó definitiu de la unilateralitat”

QUI actua unilateralment segons la cronologia dels fets objectius?

Constitució espanyola.

Representants de Catalunya van participar en la seva elaboració multilateral. La seva societat la va aprovar. Va creure en el concepte “nacionalitat” històrica i en els drets per a Catalunya. Durant 40 anys, Catalunya l’ha respectat. L’estat espanyol, no “la seva pròpia constitució”. Els reiterats incompliments de PP i PSOE van ser acords bilaterals amb el parlament català? Mai. Van ser decisions “unilaterals” amb el suport de l’aparell de l’estat i que van perjudicar molt a Catalunya i a tots els seus habitants! Per què exigeix respecte qui no ho compleix? Davant aquesta realitat objectiva, Qui ha actuat i actua sempre “unilateralment” i en contra de la Constitució? És  democràticament “digna” aquesta unilateralitat…?

Estatuts.

Van ser negociacions “bilaterals”. Resultat final consensuat. S’han aplicat tots els seus apartats i compromisos? Per part de Catalunya, sí, en tot! Per part de l’estat, en absolut! Hi encara resten pendents transferències del primer. L’estat no ha complert mai els compromisos de finançament, inversions. Pitjor: hi ha clara invasió de competències en àrees bàsiques. Tots aquests incompliments, sobradament coneguts i denunciats, han perjudicat i perjudiquen seriosament a la societat catalana han estat fruit d’un acord bilateral? No! Qui ha actuat i actua sempre “unilateralment”?  És democràticament “digna” aquesta unilateralitat…?

Acords anuals en pressupostos.

PP i PSOE han rebut suport de les forces catalanes cara als seus pressupostos. Es van consensuar inversions que són vitals per al normal desenvolupament de la societat catalana i que afecten a àrees bàsiques com a educació, sanitat, infraestructures, assistència social, cultura, investigació, etc. Els ha complert algun any i en tot l’estat espanyol? Mai! Aquí estan els crònics dèficits d’aquestes aplicacions vitals per al benestar que “tots” els habitants de Catalunya es mereixen. Tots aquests incompliments de les diferents partides pressupostàries han estat consensuades de forma bilateral? No! Qui ha actuat sempre “unilateralment”? És democràticament “digna” aquesta unilateralitat…?

Últim estatut.

Elaborat  i votat per clara majoria a Catalunya. Es “raspallat” al Parlament espanyol. Així i tot, la societat catalana ho vota. Confirma el rei. Però el PP va i recull signatures per tota Espanya i ho porta a un Constitucional “anti-constitucional” en la seva composició i funcionament.  Aquest ho retalla i imposa. Catalunya no té opció a votar-ho. Aquest fet, que és “anticonstitucional”, ha estat negociat bilateralment amb el Parlament Català? No. Qui ha actuat i actua sempre “unilateralment”. És democràticament digna aquesta “unilateralitat”?

Reacció catalana.

Macro manifestacions que sorprenen tot el món pel seu pacifisme. Es ”demana “votar” per decidir. L’estat s’hi oposa. Els líders independentistes promouen una votació: Suport a la independència “malgrat” la brutal, i reconeguda internacionalment, agressió de les forces policials espanyoles. S’aprova la DUI. Els líders estan a la presó. Motiu? Se’ls acusa “d’unilateralitat” i no respectar la Constitució i l’Estatut! Aquesta unilateralitat sí és indigna i punible? Si és per “unilateralitat” i incompliments qui hauria d’estar a la presó? Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA  Què és “causa” i què “efecte”? Qui és realment unilateral…?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ 

http://perladignitat.blog.cat/    /    dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *