PREGUNTES OPORTUNES – 363 (Català)

La No Dependència És… Dependència!

PSOE al Govern: Nous temps o retorn al passat…?

Publicat: Miquel Iceta: “El Consell de la República és del tot irrellevant. No existeix. El líder socialista català critica que els objectius de Carles Puigdemont són “la inestabilitat i la tensió”

Demagògia o… com qualifica la psiquiatria negar la realitat?

El Consell de la República i “tot” el que va succeir fins a arribar a ell, ”no ha existit” per al PSC. Els incompliments sistemàtics del PSOE que han contribuït a la digna reacció de la societat catalana, tampoc? Quantes promeses ha incomplit el socialisme per a Catalunya? Hi ha una llarga llista: el “recolzaré” de Zapatero; el “raspallat” d’Alfonso Guerra; Anunci de “esmenes en CONTRA” del segon estatut de Montilla!. Aberrant! Inversions promeses pels successius governs socialistes en rodalies, infraestructures. Recordem que Borrell va impedir que la   N-II de Barcelona a França fos una autopista gratis i avui segueix passant per rotondes, semàfors, pobles…? Tot “això” és irrellevant? Que més de 2 milions de votants catalans vulguin independitzar-se i recolzin la república és irrellevant?

Que milions de catalans defensin urnes democràtiques amb els seus cossos davant els robocops de policia i guàrdia civil; que existeixin presos polítics per ser demòcrates quan el propi redactor de l’apartat de rebel·lió en el codi penal (López Garrido) i un expresident del Suprem diuen que “no ho va ser” és irrellevant? La societat catalana que vol democràcia autèntica, el benestar que mereix, justícia social avançada, viure en llibertat i dignitat; que aspira a una república que substitueixi al vergonyós i corrupte regne d’Espanya és irrellevant per al Sr. Iceta, el PSC, el PSOE…? Qui ha generat inestabilitat i tensió que ha portat a la digna reacció de l’independentisme? Què suggereixen els fets objectius? Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, qui i què és irrellevant? Qui ignora la realitat i perjudica a tots o qui demostra la seva existència amb macro manifestacions, amb el seu compromís, presó, exili, risc físic defensant la democràcia, la llibertat, la dignitat…?

Publicat: “Batet tanca la porta a l’autodeterminació i aposta per un ampli consens”.

Una altra mostra d’ignorància o incompliment d’acords internacionals signats per Espanya? Una altra imposició d’entrada? Votar només per mantenir-se “dins” en lloc de “on” vol estar Catalunya? Aquesta permanència, voluntària o forçosa? Què justifica seguir sent súbdits d’una monarquia corrupta i hostil a Catalunya? Què dependre d’un estat que ha donat un “cop d’estat” a la seva pròpia constitució (López Royo, dixit) recolzat pels seus partits majoritaris, mitjans, el seu constitucional…? Parlen de consens. Té el govern veritable intenció d’aconseguir-ho? El “màxim” que està disposat a oferir superarà els molts beneficis que la independència reportarà a “tota” la societat catalana en qualitat de vida, llibertat, autèntica democràcia, justícia social…? Si realment aposta per un consens molt ampli hi ha millor forma de quantificar-ho que un referèndum? Però ho nega.

Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, què és el coherent, lògic, per a uns votants demòcrates a Catalunya? Una república veritablement democràtica o ser súbdits  d’una monarquia obsoleta; un estat hostil que només aporta perjudicis i nega la possibilitat de decidir…? Anar a un futur millor o tornar a un pèssim passat…?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ 

http://perladignitat.blog.cat/    /    dignitat@hotmail.com

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *