PREGUNTES OPORTUNES – 370 (Català)

La No Independència És… Dependència!

En quins blocs està dividida realment Catalunya?

Publicat: “Reunió de l’espai de diàleg: La cimera constata “les grans diferències polítiques” entre els partits catalans”

Es poden fer dos grans blocs en aquesta taula? Sí. Són molt clars. Quins criteris utilitzar per analitzar la divisió? No els ideològics o partidistes perquè es donen en els dos grups. S’està al marge de dretes o esquerres. Tampoc la identitat. És al marge d’espanyola o catalana. Hi ha uns altres “valors” que puguin ajudar a l’anàlisi? Sí. I són “universals, d’ampli espectre”: democràcia real, justícia social avançada, benestar i qualitat de vida pel que es genera amb el treball, autogestió dels propis recursos, llibertat, identitat, dignitat! Quins representants en aquest espai de diàleg defensen aquests valors per a “tots” els habitants de Catalunya? És fàcil deduir-los:

Independentistes. És un bloc que representa i defensa els valors, per a ”tots” els habitants de Catalunya. El que pretén beneficia a “tots” a través d’una independència que permeti materialitzar, optimitzar, el gaudir d’aquests beneficis. Una Catalunya en forma de moderna i democràtica república europea que situï a tots els seus habitants al nivell dels de països com Dinamarca, Finlàndia, Bèlgica, Àustria, amb el seu molt alt de nivell de vida, llibertat, democràcia. És coherent que pugui haver-hi algun habitant de Catalunya que no desitgi això?

Dependentistes. Són fàcils de nomenar. Alguns partits, ni es van presentar. No defensen, no representen, ni als seus militants ni als votants. Uns, amb clares postures en contra de les iniciatives positives i sense oferir i defensar “ni una sola” en el departament espanyol. Uns altres, per omissió o marginació/equidistància, impedeixen el gaudir d’aquests valors.  Perjudiquen clarament amb això als seus militants i votants a Catalunya. Beneficien a l’estat espanyol i els seus habitants a costa de grans recursos econòmics que es lliuren i no reverteixen en sanitat, educació, infraestructures, respecte a la llibertat, dignitat! Aquest altre bloc vol que la societat catalana segueixi depenent d’un estat que s’allunya de les veritables democràcies i s’apropa cada cop més a les pseudodemocracies com Rússia, Turquia; un estat en fallida monàrquica, política, econòmica, judicial…

Sí. Dos grans blocs: Per una independència beneficiosa un. Per una dependència negativa i creixent un altre. És fàcil concretar qui són.

Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, quina opció és més coherent votar, recolzar, si es pensa en la família, la societat, els autònoms, les pimes o grans empreses que generen riquesa i treball, les infraestructures necessàries, la llibertat, la sanitat, educació, la justícia social, la democràcia real…?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ

http://perladignitat.blog.cat/   /    dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *