PREGUNTES OPORTUNES – 109

La No Independència És… Dependència!

“Catalunya dividida” Quina és l’alternativa? Llibertat o Submissió?

L’expresident Aznar va manifestar: “Abans es fracturarà Catalunya que Espanya”

El PSOE, PP i els seus acòlits a Catalunya: PPC, PSC, C’s, sostenen que la iniciativa en favor de la independència dividirà la societat catalana. D’acord amb aquests plantejaments qualsevol idea, acte, que exigeixi una posició a favor de la independència és perillós, negatiu. Perillós per a qui…? “Millor junts” proclama Ciutadans.  Millor per a qui…?

Des de molts plantejaments, s’admet que “ser coneixedor de la causa d’un problema és la meitat de la seva solució”. Què descobririen a Catalunya uns sociòlegs neutrals? Un ampli moviment “ciutadà”, espontani, no impulsat per cap partit o capdavanter sinó per la pròpia societat civil que ha reaccionat a favor de convertir-se en “Un Nou Estat d’Europa”. Un investigador rigorós tractaria d’esbrinar les causes. En trobaria moltes. Unes, “històriques”, conseqüència d’un poble que no ha perdut la seva identitat malgrat anys de ser atacat. Des del Tractat de Nova Planta fins a les últimes lleis del PP. Altres, “econòmiques” com la sempre i clara discriminació i explotació dels successius governs espanyols a tots els ciutadans de Catalunya.

Cap govern espanyol compleix amb les lleis i pressupostos aprovats per a Catalunya. I trobaria a molts ciutadans que estan patint retallades en sanitat, educació, serveis socials, infraestructures, treball, per decisió del govern espanyol. Quina és la “causa crítica” que porta a reclamar la Independència? La situació tan negativa que significa la “dependència”!. Dividirà els catalans reclamar la independència que els correspon per la seva dignitat com a ciutadans? Quina és l’alternativa? Segons els partits estatals i els seus acòlits a Catalunya: El silenci, la submissió.

Sí. Catalunya està dividida. D’una banda: partits polítics PRO INDEPENDENTISTES que “donen suport” a la iniciativa ciutadana. Per un altre: polítics PRO DEPENDENTS que advoquen per diàlegs impossibles o vies inexistents. El federalisme, la confederació, exigeixen una prèvia llibertat que Espanya no admet. Catalunya està dividida. A un costat els INDEPENDENTISTES, ciutadans dignes que defensen la seva història i els seus drets i volen decidir el seu futur. Per un altre, els DEPENDENTISTES. Ciutadans, que no qualificarem i que respectem, però que volen seguir “dependents i governats” segons la més completa definició del que és i significa colonització.

Davant l’alternativa d’INDEPENDÈNCIA en justa defensa de la història i el benestar de les famílies o la DEPENDÈNCIA que implica la renúncia a la identitat i als recursos que es generen i que, una vegada més, l’estat espanyol retalla.

Els ciutadans de Catalunya…Per DIGNITAT… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ.

http://perladignitat.blog.cat/

https://www.facebook.com/pages/PER-LA-DIGNITAT-Grup-dOpini%C3%B3/585393474860612

dignitat@hotmail.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *